Hardloop-analyse

Bij Step One vinden het we het heel belangrijk dat jij zonder klachten en blessures kan sporten. Daarom bieden wij o.a. een loopanalyse aan. Deze is voor zowel beginnende als gevorderde lopers. Bij de loopanalyse krijgen wij inzicht in jouw voettype en looppatroon. Voor de beste analyse is het aan te raden om jouw oude paar schoenen mee te nemen. Tijdens de analyse staan jouw gevoel en ervaring centraal!

Bel voor een afspraak met 074 266 10 62

Het analyse proces

Stap 01.
Digitaal dossier

Voordat we met de analyse van de schoenen kunnen beginnen, maken we eerst een digitaal dossier aan waarin belangrijke informatie over jou is opgeslagen. Deze informatie omvat jouw persoonsgegevens, jouw sportgegevens en jouw medische sportgeschiedenis. Dit dossier zal later ook gebruikt worden om alle resultaten van de analyse op te slaan en te analyseren.

Na het maken van het dossier, bepalen we jouw voettype door het maken van een voetafdruk met een drukplaat. Dit is een speciaal apparaat dat gebruikt wordt om de vorm en de afmetingen van jouw voeten te bepalen. Op basis hiervan kunnen we de beste schoenen voor jou kiezen.

Tot slot bepalen we jouw loopstijl door middel van videobeelden. Iedereen heeft een unieke loopstijl, en het is daarom belangrijk om deze te bepalen zodat we de juiste schoenen voor jou kunnen kiezen. Dit is een cruciaal onderdeel van de analyse, omdat de juiste schoenen niet alleen comfortabel moeten zijn, maar ook moeten bijdragen aan een optimale prestatie.

Stap 02.
Oude schoenen analyseren

Om een compleet beeld te krijgen van jouw loopgewoonten en voorkeuren, gaan we ook jouw oude schoenen analyseren. Hiervoor vragen we je om een stukje te lopen op je oude schoenen, zodat we opnames hiervan kunnen maken. Op basis hiervan kunnen we de prestaties van de oude schoenen bepalen en vergelijken met de nieuwe schoenen.

Aan de hand van jouw loopwensen en de resultaten van de analyse, halen we de nieuwe schoenen erbij om ze verder te onderzoeken en te beoordelen.

Stap 03.
Nieuwe schoenen controleren

De nieuwe schoenen zijn aan een grondig onderzoek onderworpen om te controleren of ze aan jouw specifieke eisen voldoen. We kijken naar de maat, breedte en andere belangrijke kenmerken.

Jij gaat een stukje hardlopen, terwijl we je bewegingen en het geluid van de schoenen nauwlettend in de gaten houden. Wij maken opnames die we met jou bespreken om tot de beste keuze voor jou te komen.

Wat kost een loopanalyse bij StepOne?

De kosten van een analyse bedragen €45,-. Bij aanschaf van nieuwe schoenen krijg je € 30,- korting op de analyse. Dus je betaalt eenmalig €15,-.

Als je weer aan nieuwe schoenen toe bent, heb je 100% korting op de analyse kosten.

Heb je vragen? Wij helpen je graag!

Maak dan een afspraak met een van onze hardloopadviseurs.
Dat kan digitaal maar je kunt ons natuurlijk ook bellen als je
nog specifieke vragen hebt!

Bel 074 266 10 62