Inspanningstest

Inspanningstest

Wat is een inspanningstest?

Met een inspanningstest bij Step One bedoelen we dat we je conditie, energieverbruik en trainzones in kaart gaan brengen met een fysieke inspanningstest op de loopband of op de fiets. Dit doen we met de Aeroman.

De Aeroman

De Aeroman is een handig apparaat om energiestofwisseling te meten onder belasting. Daarmee behoren de oncomfortabele en vaak dure ademgasanalysemethoden tot het verleden. Dit innovatieve apparaat maakt het mogelijk om snel, simpel en zonder maximale belasting een goed beeld te geven hoe fit je bent. Het voordeel hiervan is dat je op basis van de resultaten individuele en resultaatgerichte trainingsadviezen krijgt

Meer weten? Lees hieronder verder of bel voor vragen. Wij staan altijd voor je klaar.

Meten is weten:

Een ademgasanalyse heeft als doel om voor elke sporter een betrouwbare vet- en koolhydraatstofwisseling onder belasting te bepalen. Hierdoor wordt het voor jou (en je trainer) inzichtelijk hoe de verschillende energiesystemen tijdens belasting worden aangesproken om tot een prestatie te komen. Met deze informatie kan niet alleen jouw fitheid worden bepaald, maar ook worden de trainingszones zichtbaar. Op basis van deze informatie kan er een op maat gemaakt advies of schema worden gemaakt om jouw sportprestaties zo efficiënt mogelijk te laten toenemen, ongeacht het niveau. Met regelmatige metingen kan de werking van een trainingsschema goed worden gecontroleerd en geoptimaliseerd.

Efficiënt trainen:

Voor mensen die graag het beste uit zichzelf willen halen, in zo min mogelijk tijd, kan een meting bijzonder waardevol zijn. Want individuele sporters hebben nauwelijks inzicht in de juiste trainingsintensiteit. Ze kennen hun belastingsgrenzen niet. Wanneer trainen ze efficiënt? Onderbelasten heeft geen zin, maar overbelasten werkt al helemaal niet. Vaak willen sporters te veel en lopen ze zo het risico om (weer) geblesseerd te raken. Een goed advies en een passende methode om op de juiste intensiteit te trainen is dus van essentieel belang. Dit geldt niet alleen voor de topsporters maar ook voor iedere recreatieve sporter die gezond en efficiënt zijn doelen wil nastreven

Veelzijdige methodiek:

De testmethodiek van de Aeroman is gebaseerd op de spiro-ergometrie (inspanningsonderzoek met meting van de gasuitwisseling). Deze methodiek is al jaren toonaangevend in de sportgeneeskunde en de inspanningsdiagnostiek. In tegenstelling tot de oude, klassieke methode vereenvoudigt de Aeroman het gebruik door de sensortechniek en de optimale software. Alle data zijn duidelijk en eenvoudig uit te lezen. Naast de inspanningsdiagnostiek geeft de Aeroman ook informatie over de Fatmax (optimale vetverbranding) en de Calometrie.

Op grond van de testgegevens kunnen we precies uitlezen wanneer een inspanning aeroob verloopt en bij welke waarden de vetstofwisseling optimaal is. Maar ook hoe de verhoudingen tussen koolhydraten en suikers liggen. Deze gegevens verkrijg je niet door middel van een lactaatmeting. Een maximale belasting heeft derhalve geen toegevoegde waarde meer. Zelfs het bepalen van een VO2max is optioneel.

Inzicht in de werking van het lichaam:

Door de voortschrijdende techniek werkt de Aeroman snel en hygiënisch. Dankzij het handige formaat is het ook mogelijk om deze testen op locatie uit te voeren. Alles draait om inzicht. De software maakt het mogelijk om de eerste en volgende testen van dezelfde sporter overzichtelijk te beoordelen, maar ook om de resultaten van verschillende sporters met elkaar te vergelijken. Dit kan veel duidelijkheid en begrip verschaffen voor het samen trainen met anderen.

Teams/verenigingen:

Ook voor verenigingen is de test een meerwaarde om hun sporters in beeld te brengen en de effectiviteit van de training te volgen. Hiervoor kunnen we altijd een passende oplossing bieden.

Product added!
The product is already in the wishlist!

Shopping cart

close