fbpx

Sport- en inlegzolen

Sport- en inlegzolen

Inlegzolen (ook wel steunzolen genaamd) worden veelal aangemeten op advies van (of na verwijzing door) de huisarts, orthopeed, fysiotherapeut of sportarts omdat je bepaalde klachten of een bepaalde aandoening hebt. Ook kun je zelf het initiatief nemen om inlegzolen te laten aanmeten.

Het werkingsgebied van inlegzolen gaat verder dan alleen de voet. Dit is een logisch gevolg: jouw voeten staan aan de basis van jouw skelet en worden een groot deel van de dag zwaar belast. Een voet bestaat doorgaans uit 26 verschillende botten die bijeengehouden worden door een complex stelsel van banden, pezen en spieren. Wordt de balans in de voetstand om wat voor reden dan ook verstoord, dan zal dit effect hebben op de rest van het lichaam. Hierdoor kunnen een groot aantal klachten ontstaan.

Behandeling:

In enkele gevallen is het dragen van foutief schoeisel de oorzaak voor de ontstane problemen. Het aanmeten van een andere schoen kan dan al de oplossing zijn. Is dit niet het geval, dan kunnen wij een steunzool maken of wellicht volstaat een kleine aanpassing in de schoen.

Let op! Wij maken alleen aanpassingen en/of steunzolen voor sportschoenen.