Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Er lopen steeds meer mensen hard, zelfstandig of in groepsverband. Wij als fysiotherapeuten zien vaker mensen met hardloopgerelateerde klachten. Ook krijgen we meer de vraag hoe men kan voorkomen hardloopblessures te krijgen. Een aantal factoren zijn hierbij belangrijk, waaronder goede hardloopschoenen. Daarnaast is een juiste hardlooptechniek ook één van die factoren.

Dat is een van de redenen dat ik me verder ben gaan specialiseren in het hardlopen en de techniek van hardlopen. Klachten die veel voorkomen en die ik in de praktijk veel zie, zijn:

  • Peesplaatirritatie (fascitis plantaris)
  • Achillespeespijn
  • Scheenbeenklachten
  • Kuitpijn
  • Kniepijn, zowel aan binnen- en buitenzijde, maar ook net onder de knie bij peesaanhechting
  • Bovenbeenklachten gerelateerd aan spieren
  • Liesproblemen of heuppijn
  • Lage rugpijn tijdens of na het hardlopen

Ik ben iedere eerste vrijdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur bij Step One aanwezig om vragen te beantwoorden, een screening uit te kunnen voeren waarom je klachten hebt en jou gericht advies te geven hoe je om kunt gaan met deze klachten en wat je eraan zou kunnen doen.

De screening bij Step One bestaat uit:

– Een vraaggesprek om duidelijk te krijgen wat de blessure is

– Lichamelijk onderzoek om te bepalen waar de knel- en verbeterpunten zitten. Denk hierbij aan verkorte of verzwakte spieren, gewrichten die niet beweeglijk genoeg zijn

– De duur van deze screening is ongeveer 15 minuten en is GRATIS!

Het kan zijn dat ik adviseer om de hardlooptechniek verder onder de loep te nemen. In dat geval geef ik u het advies om een afspraak te maken bij mij in de praktijk, om met speciale apparatuur het looppatroon te kunnen meten.

Hoe weet je of je hardlooptechniek geschikt is:

Met behulp van een speciale hardloopanalyse-opstelling (loopband, 2 highspeedcamera’s en berekeningssoftware) kunnen we bepalen waar in de hardlooptechniek valkuilen zitten, gevaren voor ontwikkelen van blessures of zelfs in geval van blessures, de oorzaak op kunnen sporen.

Afspraak voor sportfysiotherapie

Wil je een afspraak maken bij Step One en heb je hardloopgerelateerde klachten? Vul onderstaand formulier in om een afspraak te maken. Let op: je vult een aanvraag in, een van onze medewerkers neemt contact met je op voor een afspraak op de gewenste datum. Voor meer informatie en vragen kun je ons mailen: info@steponeborne.nl

Op dit moment is het niet mogelijk om je in te schrijven i.v.m. Corona. Heb je een vraag/klacht? Neem contact op via ons contactformulier

Product added!
The product is already in the wishlist!

Shopping cart

close