Meet The Athlete: Gerry Visser

Meet The Athlete: Gerry Visser

Een korte introductie

 Ik ben Gerry Visser, 56 jaar oud alweer, en woon deels in Twente (Borne) en deels op Terschelling (Hoorn). Ik ben in 1997 begonnen met serieus hardlopen bij de atletiekvereniging (Altis in Amersfoort) en was toen snel verkocht: ik liep binnen een half jaar een halve marathon en binnen twee jaar een hele marathon. Op die manier werd hardlopen al snel een ‘manier van leven’. Er is bijna geen dag dat ik niet mijn loopschoenen aantrek en een rondje ga lopen. Sinds 2009 ben ik ook looptrainer bij LAAC Twente.

Hoe ben je ooit bij Step One terecht gekomen? 

Ik woon sinds 1998 in Borne en kwam dus al snel bij Step One terecht voor schoenen, kleding en andere hardloopzaken. En dat beviel zo goed dat ik nooit meer ben weggegaan.

Hoe lang loop je al bij Team Step One?

 Eerlijk gezegd zou ik dat niet meer precies weten. Al heel lang in ieder geval. Ik ben ooit gevraagd om mee te doen in het team tijdens de Veluweloop (een estafetteloop op de Veluwe) en ben daarna blijven hangen. Maar wanneer dat was? Het zal ergens in 2001 of 2002 zijn geweest, vermoed ik.

Hoe vaak/ hoe veel uren steek je in je trainingen per week?

Zoals gezegd loop ik vrijwel iedere dag, gemiddeld één tot anderhalf uur. Dus reken maar uit hoe veel dat is. 🏃

Wat vind je zo tof aan team Step One?

Het is geweldig leuk om met een team gelijkgestemde lopers op te trekken en naar wedstrijden te gaan. Iedereen is op zijn/haar eigen manier fanatiek. Het is ook leuk dat er veel diversiteit zit in leeftijd en specialismen: van jong tot oud en van korte tot lange afstanden.

Wat is je specialiteit en welke afstanden loop je ? 

Mijn specialiteit zijn de lange afstanden: alles vanaf de marathon. Ik loop als het even kan meerdere marathons per jaar, het liefst een of twee per maand. Ik loop ook graag trails door de vrije natuur, en die mogen best wat langer zijn dan de marathon. Daarnaast word ik regelmatig gevraagd om als pacer in de grote stadsmarathons (Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Leiden, etc.) te lopen voor eindtijden vanaf vier uur. In maart 2020 zou ik pacen in Rome en daar had ik mij erg op verheugd. Helaas gooide de coronacrisis roet in het eten. Wie weet gaat dat in 2021 (of anders maar 2022) alsnog lukken.

Mijn favoriete marathons zijn die van Enschede, Leiden, Valencia (Spanje) en natuurlijk de Berenloop op Terschelling. Ook loop ik graag in de bergen, zo heb ik meerdere keren de Swiss Alpine in Davos (78 kilometer in Zwitserland) gelopen.

Korte afstanden loop ik overigens ook wel, zoals een 5 kilometer op de baan of een 10 kilometer op de weg. Helaas word ik op mijn leeftijd niet meer sneller, maar daarvoor zijn – gelukkig – de leeftijdscategorieën uitgevonden.

O ja, nog een specialiteit is dat ik – ook al loop ik best veel en neem ik relatief weinig rust tussendoor – eigenlijk nooit geblesseerd bent. Een voorrecht, vind ik!

Wat is je doelstelling voor volgend jaar?  

Gewoon weer lekker veel wedstrijden lopen, en hopelijk weer pacen in mooie marathons.

Op welke schoenen loop je op het moment, hoe bevallen ze? 

Ik ben op vrijwel alle merken wel gelopen, maar ben al heel wat jaren geleden overgestapt op lichte en neutrale schoenen: eerst de Saucony Kinvara en later de Brooks PureFlow. Daar loop ik eigenlijk alles op: baantraining, wegwedstrijden, marathons en zelfs trails (mits ze niet te technisch zijn). Ik heb er dan ook al heel wat versleten. Helaas gaan ze binnenkort uit productie, dus zal ik op zoek moeten naar een alternatief. Maar gelukkig zijn er bij Step One genoeg mensen die daar veel verstand van hebben.

Ook schoenen nodig?▶️ Bekijk de opties voor een loopanalyse óf maak meteen een afspraak📞

Welk product is volgens jou écht een must-have bij het hardlopen? 

Ik ga nooit de deur uit zonder mijn Suunto Ambit3 hardloophorloge. Ook al loop ik qua tempo en qua hartslag vooral op gevoel, ik vind het ontzettend leuk om na afloop allerlei variabelen uit te kunnen lezen. Ook gebruik ik regelmatig de route-functie: op die manier kun je op onbekend terrein een mooie route lopen zonder te verdwalen. Ook tijdens een lange trail vind ik het prettig, want dan weet ik dat ik goed zit en hoef ik niet te krampachtig op de lintjes te letten. Verder gebruik ik een Flipbelt, omdat ik mijn telefoon altijd bij me wil hebben. Sowieso is dat een must wanneer ik training geef, maar ook noodzakelijk wanneer ik in mijn eentje een lange duurloop wil doen. Ik kan zo foto’s maken (leuk voor Strava) en in noodgevallen hulptroepen bellen (al is dat eigenlijk nog nooit gebeurd). Wel word ik onderweg soms gebeld door het thuisfront waar ik blijf. Dan heb ik het rondje weer eens net wat langer gemaakt dan ik eigenlijk van plan was.

Ook de Flipbelt kopen? ▶️ Ga naar de webshop voor een flipbelt classic

Als er iets is wat je aan (beginnende) lopers zou kunnen meegeven, wat zou dat zijn?

 Zorg voor optimale variatie in de training, en zorg ervoor dat je doet wat je leuk vindt en wat bij jou past. Op die manier trek je iedere keer met plezier je schoenen aan en houd je blessures buiten de deur. Grenzen verleggen is heerlijk, en uitdagingen aangaan is ook prima, maar doe die alleen omdat je het zelf wilt, niet omdat iemand anders het je oplegt of omdat je denkt dat het van je wordt verwacht.

Heb je een favoriete route om te lopen die je zou willen delen met anderen in de buurt? 

 Ik heb er ontelbare, zowel in Twente als op Terschelling. Maar als ik er dan toch eentje moet noemen: ik vind het best bijzonder dat ik in Borne maar de straat uit hoef te lopen of ik ben in Landgoed Twickel. Het is een prachtig gebied in ieder jaargetijde en ik ken er inmiddels ieder paadje. En ook leuk: je komt er altijd wel bekenden tegen. (Klik op de afbeelding om naar afstandmeten.nl te gaan waar je de route beter kunt uitstippelen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
 
 

Aanmelden nieuwsbrief


Product added!
The product is already in the wishlist!

Shopping cart

close