Meet The Athlete: Joost Fortkamp

Meet The Athlete: Joost Fortkamp

Een korte introductie

Ik ben Joost Fortkamp, 42 jaar en inmiddels al bijna 30 jaar bezig met hardlopen. Vanuit andere sporten ben ik het hardlopen gaan ontdekken en steeds meer gaan doen. Mijn vrouw is ook hardloper en we kennen elkaar ook hiervan. Inmiddels zijn we thuis met z’n vieren en is het tijd vinden voor sporten is met twee kleintjes minder makkelijk dan voorheen. Het mooie van hardlopen is dat je het goed naar eigen tijd kan indelen. Daarom lukt het mij nog altijd om regelmatig de schoenen aan te doen en lekker een uurtje in mijn uppie mijn hoofd leeg te maken. Of om op zondagochtend met mijn maatjes een mooie duurloop door Twickel te doen.

Hoe ben je ooit bij Step One terecht gekomen? 

Ik was al jaren klant bij Han en op een gegeven moment vroeg hij mij of ik in het Step One Team wilde lopen. Ik was verbaasd en vereerd met deze uitnodiging en loop inmiddels al weer heel wat jaartjes in het team. Een levend en rennend bewijs dat Han zijn oog niet alleen laat vallen op toptalenten maar kijkt in de breedte van de hardloopsport.  🙂

Hoe lang loop je al bij Team Step One?

Poeh, even denken. Ik denk toch al weer een jaar of tien?

Hoe vaak/ hoe veel uren steek je in je trainingen per week?

Meestal kom ik tot ongeveer 4 a 5 looptrainingen.

Wat vind je zo tof aan team Step One?

De breedte en veelzijdigheid van het team. Gewoon leuke en gedreven hardlopers. En natuurlijk de teammanager zelf!

Wat is je specialiteit en welke afstanden loop je ? 

Op de langere afstanden kom ik het beste tot mijn recht en dat vind ik het leukste om te doen. De marathon vind ik het mooist!

Wat is je doelstelling voor volgend jaar?  

Ik ben erg benieuwd wat komend jaar brengt. Enerzijds vanwege de coronaperikelen, anderzijds omdat ik al een tijd last heb van mijn knie. Het lijkt nu wat beter te gaan. Kijken dus hoe zich dit de komende tijd ontwikkelt. Weer lekker (pijnvrij) lopen en wellicht weer wat wedstrijdjes meepakken als het kan.

Op welke schoenen loop je op het moment, hoe bevallen ze? 

Momenteel loop ik op twee paar schoenen. Allereerst de Asics Nimbus. Ik heb al heel wat Nimbus-schoenen versleten. De laatste (Nimbus 22 Platinum) bevalt weer prima en gebruik ik vooral voor duurlopen. Prima demping, lekker comfortabel.

Daarnaast loop ik op een Hoka One Challenger. Ook een hele comfortabele en lichte schoen. Ik had wat tijd nodig om aan deze schoen te wennen, met name omdat de zool licht gebogen is en daarmee de afzet net een beetje anders plaatsvindt. Inmiddels kan ik zeggen dat ik ook aan de deze schoen gewend ben en dus lekker kan afwisselen met deze twee soorten. Voorheen liep ik daarnaast nog op een wedstrijd-/trainingsschoen, maar vanwege mijn blessure heb ik het laatste jaar daar niet meer op gelopen

Heb je nieuwe hardloopschoenen nodig? Of wil je weten of bovenstaande schoenen misschien geschikt voor jou zijn?▶️ Bel voor advies naar de winkel, we helpen je graag.

Welk product is volgens jou écht een must-have bij het hardlopen? 

De flipbelt voor de telefoon is echt een uitkomst. Ik gebruik deze veel, vooral wanneer ik naar het werk loop (of naar huis). Dan moet de telefoon mee en die kan ik prima opbergen in de flipbelt. Alle voorgaande tasjes waren nooit echt comfortabel, maar de flipbelt merk je nauwelijks tijden het lopen. En dat terwijl er geen rits op gesp aan te pas komt. Een uitkomst!

Wil jij ook een Flipbelt? ▶️ Ga naar de webshop voor een flipbelt classic

Als er iets is wat je aan (beginnende) lopers zou kunnen meegeven, wat zou dat zijn?

Kijk niet te veel op tegen lopers die verder of sneller lopen. Jij kan dat ook, het is een kwestie van geduld en (geleidelijk) uitbouwen. En als je iets aan je tempo wilt doen, gaan eens minuutjes versnellen in plaats van je totale rondje iets sneller dan de vorige keer. Het inbouwen van tempootjes helpt echt!

Heb je een favoriete route om te lopen die je zou willen delen met anderen in de buurt? 

Mijn favoriete routes zijn heel divers. Ik loop graag in Twickel en het Lonnekermeer, maar ook een rondje Saasveld, Hertme spreekt me aan. En ik loop ik graag een rondje door de wijk, zeker in de tijd van het jaar dat de dagen wat korter zijn. Kortom, het maakt mij niet zoveel uit. Ik geniet altijd wel als ik aan het lopen ben.

 

Hulp Nodig (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
 
 

Aanmelden nieuwsbrief


Product added!
The product is already in the wishlist!

Shopping cart

close