Navigatie

Waarom triathlon?

Je traint je hele lichaam. 
Zoals alle duursporten is triathlon goed voor je cardiovasculaire systeem (hart en longen). Daarnaast versterkt het de spieren, zorgt het voor verbranding van calorieën, zorgt voor afbraak van vetweefsel, versterkt je immuunsysteem en geeft je meer energie. Anders dan andere duursporten en ook veel andere sporten, train je bij triathlon je hele lichaam. Lopen en fietsen alleen spreken met name de beenspieren aan en door de combinatie met zwemmen wordt ook het bovenlichaam getraind.

Afwisseling
Iedere keer dezelfde sport kan op den duur voor sommigen gaan vervelen. Bij triathlon heb je regelmatige afwisseling door de combinatie van drie sporten.
Je traint dus op een gevarieerde manier.

Zelfvertrouwen
Duursporten in het algemeen, triathlon in het bijzonder, is goed voor je zelfvertrouwen. Trainen voor een bepaald doel is goed voor je gevoel van eigenwaarde. Als je vervolgens dat doel bereikt of zelfs overtreft, dan is dat een morele opsteker.

Zelfkennis
Bij triathlon beoefening ben je uiteindelijk volledig op jezelf aangewezen. Succes of falen kun je (buiten materiaalpech) aan niemand anders toeschrijven dan jezelf. Tijdens met name langere of zwaardere wedstrijden kun je jezelf soms behoorlijk tegenkomen en kun je soms behoorlijk met jezelf vechten tussen opgeven en doorgaan. Hoe dat ook uitpakt, je wordt er altijd beter van, omdat je daarmee weer een nieuw facet van jezelf ontdekt

Dus, waarom geen triathlon?

© 2016 - 2018 Step One | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel