Step One heeft een service waar je u tegen zegt: Polar Grit X.

Bij Step One vinden wij de mening van klanten erg belangrijk. Het is dan ook erg leuk als een klant ons een review opstuurt! Zo heeft Elise Voss een review geschreven over de Polar Grit X. Wil je ook een review achterlaten of ben je enthousiast over een product? Stuur dan een mail naar info@steponeborne.nl en wie weet zetten we jouw review in no-time online!

Review van Elise Voss

Terwijl mijn Polar Vantage M is teruggestuurd omdat de accu niet goed meer werkt, heb ik (als trouwe klant) een Polar Grit X te leen van de Step One: het stoerste horloge dat ik ooit om heb gehad. Van al die extra functies gaat mijn hartje wel sneller kloppen!

Directe reactie

Ik heb gemerkt dat het horloge direct reageert op tempoverschillen. Erg fijn, dan weet je ook direct of je te hard of te zacht rent.

Piep
Het horloge maakt ook een geluidje bij o.a. GPS-signaal gevonden, start en pauze. Ergens moet er dus een instelling zijn om dat aan te passen. Die heb ik nog niet gevonden. Het geluidje is wel heel vrolijk!

Routebegeleiding

Mijn vorige horloge had geen mogelijkheid om routes erin te zetten; de Grit X heeft dat wel. Dat moest ik natuurlijk even proberen! Nadat ik de gebruiksaanwijzing had gelezen, kwam ik uit op de site van Komoot. Op die website kun je routes invoeren en koppelen met jouw Polar Grit X. Hier kan ik kort over zijn: de website werkt heel omslachtig en je moet betalen om delen van Nederland te “unlocken”. Via de Polar Flow app kun je ook GPX- en TCX-bestanden inladen (o.a. van afstandmeten.nl) en dat werkt prima!
Tijdens het hardlopen wordt de route schematisch weergegeven met een lijn. Op zand- en fietspaden is dat goed te volgen. Bij overlappende wegen kan ik moeilijk zien waar ik heen moet. Het zou makkelijk zijn als er een pop-up in beeld komt met bv. “over 50 meter rechts.” Misschien zijn dat instellingen waar ik geen weet van heb.

Verbruikte energie

De Polar Grit X geeft na de run ook een weergave van jouw verbruikte energie. Als je iets wilt veranderen aan jouw voeding, dan is deze functie erg handig! Ik weet dat er ook nog een functie op het horloge zit waarbij je een melding krijgt om te gaan eten of drinken. Die heb ik nog niet gevonden, maar het is mogelijk!

Hill Splitter

Deze functie heb ik nog niet uitgebreid kunnen testen, maar je kunt gedetailleerde informatie krijgen over hoogteverschillen en hellingpercentages. Tijdens de run geeft het horloge het hellingspercentage aan. Ik denk dat dit zeer interessant is bij trails en bij bv. De Diepe Hel!

Batterijduur

De batterij gaat ontzettend lang mee! Een voorbeeld: voorafgaand aan een 6-uursloop was de batterij vol (100%) en naderhand was er 79% over! Dit was 6 uur met non-stop hartslag meten en een GPS-verbinding tot stand houden!

Grootte

Het horloge is groot, ècht groot. De pasvorm is daardoor niet ideaal. Ik krijg van dit horloge blauwe plekken op mijn pols. Ik denk dat het horloge beter tot z’n recht komt op een gemiddeld tot bovengemiddeld dikke pols.

Service

Ik heb dit horloge te leen gekregen terwijl mijn horloge werd opgestuurd. Dit is één van de vele voorbeelden van de goede service van de Step One. Het maken van sportzolen, advies over zonnebrillen, elke maand een gezellige Fun Run en het aanmeten van schoenen. Step One weet wat belangrijk is voor hardlopers!

 Ik vind het een prachtig horloge. Zeker als bij jou de hartslag goed gemeten kan worden, dan krijg je uit dit horloge veel informatie!

 

Polar Grit X kopen?

Bij Step One kun je de Polar Grit X kopen in de winkel óf in onze webshop! Bekijk de prijs en beschikbaarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
 
 

Aanmelden nieuwsbrief


Product added!
The product is already in the wishlist!

Shopping cart

close