fbpx

Massage Gun Nederland – Alles wat je moet weten

Een Massage Gun of massage apparaat wordt onder de Nederlandse sporters steeds populaired. Waarbij je eerst professionals alleen nog op instagram zag met deze apparaten vind je ze nu steeds vaker voor de consumentenmarkt. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over de Massage Gun Nederland! Hieronder een korte, overzichtelijke inhoudsopgave:

massage gun nederland hyperice

Massage Gun: Werkt het?

Een massage gun gebruiken, werkt dat? Dat is afhankelijk waarvoor je het gebruikt. De massage gun is een soort boor met een herstelbal erop. Dankzij de snelle en krachtige korte stoten die het apparaat geeft in je spierweefsel kun je jezelf masseren. De gun werkt tegen spierpijn en stijfheid, helpt de doorbloeding te verbeteren en helpt voor een sneller herstel na je training. Kortgezegd: Ja het werkt voor bovenstaande doelen, maar niet voor bijvoorbeeld blessures en rugklachten.

Hoe gebruik je een massage gun?

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten wanneer je een massage gun gebruikt. Het apparaat lijkt misschien klein en niet zo sterk, maar vergis je niet. Het is absoluut geen speelgoed. Allereerst dien je de massage gun altijd op je spieren te richten en nooit op botten en gebieden waar slagaders lopen. Bij onze Hypervolt GO massage gun zijn er drie standen. De laagste stand is voor de meeste personen vaak sterk genoeg. Wanneer je echt te weinig voelt is het advies om de stand omhoog te zetten. Je kunt beter langer op een plek op een lagere intensiteit masseren, dan met een hogere intensiteit en kort. Heb je stijve spieren? Gebruik dan altijd de laagste stand.

Wanneer gebruik je een massage gun?

Het gebruik van de massage gun hangt af van wanneer je het gebruikt. Wanneer je het massage apparaat als warming-up gebruikt, kun je het beste drie tot vijf seconden zachtjes in het gebied drukken. Gebruik je hem na de training , dan adviseren we je vijf tot tien minuten lang je hele lichaam langs te gaan met een vegende beweging. Vergeet ook niet door te ademen tijdens het gebruik van de massage gun.

Massage Gun vergelijken bij Step One

We verkopen op dit moment twee types massage guns bij Step One. In de tabel hieronder hebben we kort de verschillen genoteerd. Heb je nog vragen dan kun je ons altijd bellen op openingstijden, een mail sturen of een contactformulier invullen!  

Hypervolt GO Hypervolt Bluetooth
Instapmodel Train als een professional
3 Standen, handmatig Automatische intensiteit via app
2 opzetstukken 5 opzetstukken
[pgscore_products_listing listing_type=”grid” product_source=”category” product_source_category=”massageguns” list_grid_columns=”4″ enable_intro=””]
[pgscore_categorybox categories=”365,422,511,25,186,176,236,31″ enable_archive_link=”true” title=”Accessoires” subtitle=”Categorieën” archive_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.steponeborne.nl%2Fshop%2F|title:Alle%20producten” category_box_bg=”10229″ element_css=”.vc_custom_1615044074981{padding-top: 160px !important;padding-bottom: 160px !important;}”]

Veelgestelde vragen Massageun Nederland

Wat kost een massage gun?

De prijs van een massage gun is afhaneklijk van het merk, model en de bijgeleverde accessoires. Bij Step One verkopen we het merk Hyper Ice. Deze massage guns zijn de beste/bekendste van het moment. Je hebt er een bij Step One vanaf €229,00.

 

Wanneer moet ik een massage gun kopen?

Wij adviseren alleen een massage gun te kopen, op het moment dat je efficiënter wil trainen en veel last hebt van spierpijn, stijfheid. Wil je een massage gun kopen omdat je “ontspanningsmassages” of “rugklachten” hebt, dan werkt een massage gun niet. We adviseren je dan om naar een masseur of fysiotherapeut te gaan.

 

Welke massage gun moet ik kopen?

Wij verkopen twee varianten van de Hyperice massage guns. We adviseren de Hypervolt GO voor als je een klein apparaat wil, die basisfuncties heeft en die je mee wil nemen. Dit is een mooi instapmodel voor als je net even je spieren los wilt masseren voor een training. We adviseren de Hyperice Hypervolt Bluetooth wanneer je als een pro wilt trainen. Je verbind de massage gun met de app op de telefoon/tablet en volgt de instructies. Zo word je begeleid van de warming-up tot de cooling down en krijg je tips van fysiotherapeuten en professionele atleten. De intensiteit wordt automatisch aangepast tijdens de behandeling, zodat je zelf niet tussen de 3 standen hoeft te wisselen.

 

Gratis Verzending

Gratis verzending vanaf €50,-

Verzending

Mits op voorraad, binnen 2 dagen thuis!

Deskundig Advies

Heb je een vraag? Onze medewerkers helpen je met deskundig advies!