HOKA Hardloopschoenen :Welke schoen past bij mij?

HOKA Hardloopschoenen :Welke schoen past bij mij?

 

Wij zeggen altijd Step One: Laat je lopen! In de winkel hebben we veel verschillende merken hardloopschoenen met nog meer verschillende modellen per merk. Dat kan een hoop verwarring veroorzaken. We raden je altijd aan voor een eerste keer een basis loopanalyse te doen zodat je geen onnodige blessures krijgt bij het hardlopen! Om je in ieder geval te helpen oriënteren laten we je kennis maken met de schoenen van HOKA ONE ONE(spreek uit als hooka onee onee)!  We beginnen met wat algemen informatie over HOKA en vervolgens bespreken we een aantal modellen van HOKA. Bij Step One verkopen we de Carbon X, Clifton Edge, Bondi 7, Arahi 4, Gaviota 2 en Challenger ATR. Over de laatste 4 vind je wat meer informatie op deze pagina. Wil je meer weten over de Carbon X of Clifton Edge? Lees dan onze andere post.

Voor wie zijn schoenen van HOKA weggelegd?

In principe zijn HOKA hardloopschoenen voor alle lopers. HOKA heeft namelijk voor bijna elke schoen een bredere versie, zodat ook de mensen met brede voeten comfortabel kunnen lopen. Wat HOKA vooral kenmerkt is de wat rondere middenzool en de brede buitenzool. Het is een bijzondere ervaring om in een HOKA schoen te lopen, omdat deze schoenen je helpen met een goede “afwikkeling” tijdens het hardlopen. Daarnaast sta je niet op de zool, maar in de zool. Is dat dan wat voor jou? Dat kunnen wij niet bepalen voor je, dat zul je zelf moeten ervaren! Maak een afspraak of doe een keer mee met de FUN RUN waarbij je gratis hardloopschoenen kunt testen van diverse merken! Houd de website of de social media pagina’s van Step One in de gaten om up-to-date te blijven over welk merk er tijdens de FUN RUN kan worden getest. Nooit meer wat missen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Step One. Elke 3e week van de maand informeren we jou met een nieuwsbrief!


Voor welke hardlopers is de HOKA Bondi 7 geschikt?

De Bondi 7 is de meest comfortabele en meest dempende schoen van HOKA. Wanneer je houdt van een dempende schoen en ultiem comfort, dan is deze schoen misschien geschikt voor jou. De schoen is “neutraal”.  Het zogeheten EVA foam dat HOKA gebruikt, is ultra licht en zorgt voor fantastische demping. Daarnaast is de schoen zo gevormd, dat je in vergelijking met andere schoenen wat meer ruimte hebt bij de tenen. De Bondi 7 is een wegschoen, dat wil niet zeggen dat je niet in de bossen of op het strand kan lopen, maar het kan daardoor zijn dat de schoen sneller slijt.

Voor welke hardlopers is de HOKA Arahi 4 geschikt?

De Arahi 4 is de stabiliteitsschoen van HOKA. Deze schoen biedt naast comfort extra stabiliteit. HOKA zelf noemt de Arahi 4 geen antipronatie schoen, maar dynamic stability shoes. Het bijzondere aan deze schoen is het “J FRAME”. Dit frame is wat harder en biedt ondersteuning tot aan het afwikkelen wanneer je op langere afstanden vermoeid raakt. Wanneer we namelijk moe worden laten we de voeten vaak hangen of strompelen we bijna. Dankzij het J FRAME wordt je automatisch in de juist richting “geduwd”. Zo blijf je lekker lopen, ook tijdens de lange duurlopen. De Arahi is een wegschoen. De Arahi is ook geschikt voor neutrale lopers, dat maakt deze “antipronatie schoen” uniek ten opzichte van andere merken.

Voor welke hardlopers is de HOKA Gaviota 2 geschikt?

De Gaviota 2 is net als de Arahi een schoen met een J-FRAME, maar deze schoen heeft meer volume en een bredere buitenzool. Deze schoen heeft nog zachtere foam, waardoor je meer comfort hebt. Daardoor heeft de schoen wel iets minder stabiliteit dan de Arahi 4. De schoen zit eigenlijk exact tussen de Arahi 4 en Bondi 7 in! Ook voor deze schoen raden we in verband met duurzaamheid aan om zo veel mogelijk op de weg te lopen.

Voor welke hardlopers is de HOKA Challenger ATR geschikt?

De Challenger ATR heeft dezelfde schoenzoolbasis als de Clifton. Deze schoen heeft een steviger bovenwerk, waardoor je dit als een all-terrain schoen kunt gebruiken. Deze schoen is ideaal voor in Nederland wanneer je naast de verharde weg ook graag in bossen loopt. De schoen is dus geschikt voor zowel verharde wegen als in bossen.

Welke schoen van HOKA moet ik nou kopen?

Terugkomend op het intro van deze blog: doe eerst een loopanalyse voor je zomaar schoenen koopt. Dankzij een loopanalyse weet je hoe je loopt, welke schoenen bij je passen én heb je als het goed is het een en ander uitgeprobeerd zodat je weet of (bijvoorbeeld) een HOKA schoen bij je past of niet!
Wil je graag een loopanalyse doen? Maak dan nu een afspraak door ons te bellen! We helpen je graag. Step One: Laat je lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
 
 

Aanmelden nieuwsbrief


Product added!
The product is already in the wishlist!

Shopping cart

close