Review: Hardloopschoen Asics Superblast

Review Asics Superblast

 

Sinds een tijdje loop ik nu op de Asics Superblast. Was op zoek naar een vervanging van mijn huidige Hoka Carbon X2 schoenen aangezien deze uit de collectie gaat. In aanloop naar de marathon van Chicago ben ik de Asics Superblast  gaan gebruiken naast mijn huidige schoenen.

De schoen voelde wat pasvorm direct prettig aan al moest ik wel even wennen aan het feit dat de schoen wat zachter aanvoelde als mijn huidige (Hoka Carbon X2 en X3, en Brooks Levitate 5) schoenen. De schoen eerst gewoon thuis een paar uur aan gehad en de volgende dag direct een eerste rustige duurloop van 1,5 uur gedaan en dat ging eigenlijk als vanzelf. Geen zere voeten of blaren ook al is de schoen nieuw. Vanaf kilometer 1 voelt de schoen stabiel en comfortabel aan.

Daarna ben ik de schoen op meerdere trainingen in mijn schema gaan gebruiken. Zowel op lange duurlopen als op interval trainingen. Uiteraard afgewisseld met andere paren schoenen.

De Asics Superblast voldoet prima op alle trainingen, maar bij voorkeur gebruik ik ze op de langere duurlopen en langere intervaltrainingen buiten de baan. Op de baan heb ik de voorkeur voor een schoen die iets minder demping heeft, hoewel de schoen ook op de baan wel goed blijft afwikkelen heb ik op snelheid in de bochten het idee dat ik iets teveel druk op de schoen moet zetten waardoor ik het gevoel heb dat ik een beetje buiten de zool van de schoen kom. Nu ben ik een iets zwaardere loper en denk dat een loper van een lichter postuur er ook op de baan prima mee uit de voeten kan. In alle trainingen ervaar ik wel dat de schoen me altijd vooruit wil stuwen en dat vind ik zelf erg prettig. Zowel op de baan als op de weg biedt de zool van de schoen ruim voldoende grip in zowel droge als natte omstandigheden.

Ik heb de Asics Superblast 2 a 3 keer in de week gebruikt en loop 5 maal per week. Afhankelijk van het schema loop ik 50 – 80 km in de week, waarvan gemiddeld 60 procent op de Asics Superblast. 

Heb overwogen om er ook mijn marathon op te lopen, maar uiteindelijk heb ik daar gekozen voor mijn andere schoen. 

Puur omdat ik wist wat ik daar van kon verwachten en voor mijn gevoel nog niet genoeg kilometers had op de Asics Superblast. Een volgende marathon durf ik zeker wel op deze schoen te lopen

In totaal heb ik er nu 180 km op gelopen en ze bevallen mij heel goed. De slijtage aan de zool is minimaal en ook de demping is nog uitstekend. Ook het bovenwerk vertoont nog geen tekenen van slijtage en ik verwacht dat ik er nog wel even op door kan. Het is geen goedkope schoen, maar ik zou ze zo weer aanschaffen. Het is een schoen die in bijna alle trainingsvormen prettig aanvoelt en goed voldoet. Echt een allround schoen !

Marcel Gerrits.